Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Новак: в Україні 97% доріг в поганому стані

В Україні 97% доріг в поганому стані, більше половини мостів аварійні. Про це на засіданні Кабміну повідомив глава Укравтодору Славомір Новак, передає ЛІГА.net.

"Реальна картина нашої ситуації - це 97% доріг в поганому стані. 88% доріг - з технічним розрахунком 6 тонн на вісь. Нам потрібно 11,5. З 17 тисяч мостів в країні більш ніж половина, понад 50% в аварійному стані", - зазначив Новак.

Фінансування, яке було передбачено в проекті бюджету на 2017 рік, за словами Новака, призвело б до стрімкого погіршення стану доріг.

"Щоб стан доріг залишився на цьому, як уже було сказано, непоганому рівні, нам треба 14 млрд грн на рік. Якщо будемо отримувати більше грошей, ми можемо швидко покращити стан доріг", - зазначив він.

"Самий хороший, позитивний сценарій - це 18 млрд грн на ремонти доріг і мостів. Це 2200 км доріг і близько 6 км мостів, які в поганому стані", - сказав він, уточнивши, що мова йде тільки про витрати на ремонти, без експлуатаційного змісту і погашення боргів.

"Тому що мінімум на утримання потрібно 4,5 млрд грн, а на погашення боргів в наступному році - 7 млрд", - додав він.

Новак зазначив, що таким чином загальна сума, якої потребує Укравтодор на наступний рік, становить 29 млрд грн.

Новак нагадав, що Укравтодору в 2016 році було виділено 14,5 млрд грн, з яких понад 5 млрд грн пішло на погашення боргів, а на ремонти було використано понад 8 млрд грн.

Напередодні Верховна Рада ухвалила держбюджет на 2017 рік. Бюджет Укравтодору, який був запланований на рівні 14,2 млрд грн, отримає додатково 15 млрд грн.

17 листопада парламент прийняв закон про створення Державного дорожнього фонду для фінансування ремонту та будівництва автомобільних доріг.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ