Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нові докази фінансування Росією незаконних збройних формувань на Луганщині

Прес-центр Генеральної прокуратури України повідомляє, що ГПУ здобуто чергові докази фінансування Російською Федерацією незаконних збройних формувань на території Луганської області.

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України, в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами порушення з боку Збройних Сил Російської Федерації, а також підпорядкованих їм терористичних організацій «ЛНР», «ДНР» законів та звичаїв війни, вкотре процесуальним шляхом задокументовано факти фінансування Російською Федерацією тероризму на тимчасово окупованій території Луганської області.

Так, в районі с. Лобачеве Новоайдарського району Луганської області (перебуває під контролем Збройних Сил України) та с. Жовте Слов’яносербського району Луганської області (підконтрольне терористичній організації «ЛНР») виявлено схованку, яка за всіма ознаками облаштована диверсійно-розвідувальними групами ворога.

У ній зберігалися 2 продуктові набори для військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації, 1 реактивний піхотний вогнемет «Шмель» та інші вибухонебезпечні предмети, виробником яких є Російська Федерація.

Здобуті докази буде використано у справах проти Російської Федерації в міжнародних судових інстанціях.

Активна робота Генеральної прокуратури України на відповідному напрямі триває. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ