Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нові лави на Львівщині шахти мусять відкривати за власний кошт

Три нові лави, які мали ввести у 2007 році, не було запущено через брак фінансування. Про це сьогодні на прес-конференції у Сокалі повідомив директор ДП „Львіввугілля” Володимир Гарбузюк.
„Ми не ввели три нові лави, які мали ввести у 2007-му, через брак фінансування. З держбюджету на цю програму нам було виділено 32,2 мільйони гривень. За ці гроші можна збудувати тільки півлави. Будівництво однієї лави зараз коштує 60-70 мільйонів гривень”, - говорить він.
Зараз закінчують монтувати дві лави на шахтах Великомостівська і Межирічанська.
За словами Гарбузюка, у 2007 році з 7 введених у роботу лав, шість було введено за рахунок кредитів (20 мільйонів гривень) та власних коштів (18 мільйонів гривень). Щодо будівництва нових шахт, Гарбузюк зазначив, що у 2008 році розпочнеться робота над техніко-економічним обґрунтуванням будівництва шахти Червоноградська №3.
У 2007 році шахти ДП Львіввугілля видобули 2 805,6 тис тонн при плановому показнику 2,8 млн тонн. Середньодобовий видобуток у 2007 році становив 8 958  тонн вугілля. Середня ціна однієї тонни видобутого вугілля у середньому становить 189,24 грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ