Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нові підручники надійдуть у школи із запізненням, - Гриневич

Цього року в Україні друкуватимуть нові підручники для перших, п’ятих та десятих класів. Не виключено, що деякі підручники надійдуть у школи із незначним запізненням. Про це сьогодні, 17 серпня, під час брифінгу відповідаючи на запитання Гал-інфо, повідомила міністр освіти і науки України Лілії Гриневич.
Фото з Волинь 24.

За її словами, є різні ситуації з підручниками, адже коливається кількість дитячого населення у різних районах та областях.

«Цього року, як ніколи, ми друкуємо аж три лінійки підручників, а це у два з половиною рази більше, ніж зазвичай. Завжди у нас до друку було лише дві лінійки підручників, а цього року друкуються підручники для перших, п’ятих та десятих класів. Скажу відверто, що це проблема для поліграфічних потужностей України. Варто зазначити, що кількість дітей в перших класах також виросла», - сказала Лілія Гриневич.

Вона додала: «Підручники обов’язково будуть. Частину з них можуть доставляти ще у вересні та жовтні. Особливо це стосується десятих класів, але ми вперше виставляємо абсолютно всі підручники у форматі PDF на сайті, де їх можна буде скачати на будь-який пристрій. Думаю, що для десятикласників не буде проблемою до отримання повного комплекту підручників користуватися таким форматом. Ми оновлюємо зміст освіти, тому потрібні й нові підручники».

Нагадаємо, сьогодні, 17 серпня, у Львові за участю міністра освіти і науки України Лілії Гриневич відбулася передача 36 шкільних автобусів для шкіл області. У церемонії також взяли участь голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, директори шкіл, представники відділів освіти районів та ОТГ Львівської області. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ