Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нові власники руйнують історичні пам`ятки у Львові: адреси

Незаконне руйнування пам’яток історичної спадщини відбувається на об’єктах за адресами вул. Фредра, 7, вул. Вірменська, 30, вул. Крушельницької, 25 та Січових Стрільців, 3. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
Фото: maxpark.com

Незаконні роботи, які можуть призвести до руйнування пам’яток культурної спадщини, проводяться фізичними особами, які придбали дані приміщення, повідомила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. 

«Тут йдеться про незаконне руйнування пам’яток культурної спадщини. Це майно було придбано в цілком законний спосіб особами, які в нас фігурують у справах про викрадені комунальні нежитлові приміщення, – це п. Малькова і п. Сандул. Вони без жодних документів здійснюють перепланування. І навіть при наявності рішень судів про заборону вчинення будь-яких дій далі продовжують роботи. На вул. Крушельницької, 25, наприклад, зробили епічні сходи на цілий тротуар», - розповіла Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР.

Як розповіла Лілія Онищенко, на вул. Фредра, 7 замість вікна зробили два дверні прорізи і поставили пластикові вікна. Сьогодні відбудеться засідання Галицького суду по приміщеннях на вул. Френда,7.

«Приміщення на вул. Січових Стрільців,3 - це будинок, який не належить місту, а є власністю територіальної громади Львівської області. Вони надали це приміщення у власність фізичній особі. Там незаконно виконані роботи на проїзді Крива Липа – незаконно облаштована тераса, а на вул. Січових Стрільців встановили двері на місці вінка. Незважаючи на це, все одно відбулося відчуження майна і є новий власник», - наголосила Лілія Онищенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ