Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Новітні касові апарати запустять навесні 2020 року, — голова податкової

В Україні почнуть активно тестувати програмні касові апарати, як існують у вигляді додатків на планшетах, смартфонах та ноутбуках, з весни 2020 року. У 2021 році використання касових апаратів стане обов’язковим при торгівлі.

Про це повідомив голова Державної податкової служби України Сергій Верланов під час брифінгу, передає Громадське.

«Можливість використовувати електронні РРО (реєстратори розрахункових операцій — ред.) настане через пів року з дати публікації закону (про новітні РРО). Ми можемо собі уявити, що це відбудеться навесні 2020 року. І вже весь бізнес зможе тестувати і використовувати програмні РРО», — заявив Верланов.

Він зазначив, що з 1 січня 2021 року використання касових апаратів (як традиційних, так й електронних) стане обов'язковим для ФОПів 2-4 груп.

Зазначимо, що новітні типи реєстраторів розрахункових операцій мають спростити умови ведення бізнесу та скоротити витрати підприємців на обслуговування касових апаратів. Зокрема, раніше передбачалось, що замінити касовий апарат можна буде за допомогою спеціальної програми на смартфоні або планшеті. Подібну систему напередодні анонсували у платіжній системі Visa.

3 червня 2018 року Кабмін затвердив пілотний проект з використання планшетів та смартфонів у якості касових апаратів.

Також повідомлялось, що урядовий комітет схвалив низку актів, що запровадять пілотний проект з використання планшетів та смартфонів у якості касових апаратів.

Зазначимо, що система електронного чеку є частиною пілотного проекту, започаткованого Міністерством фінансів України. В рамках цього проекту пропонується використовувати новітні реєстратори розрахункових операцій, зокрема, замінити традиційні касові апарати на смартфони, планшети та ноутбуки, на яких встановлене відповідне програмне забезпечення.

Як зазначається, новітні касові апарати «видаватимуть» електронні чеки, які кожен покупець зможе перевірити в системі на справжність через відповідний реєстр електронних чеків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ