Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Замість касових апаратів для бізнесу створили діджитал застосунок

Державна податкова служба доопрацювала застосунок, через який продавці та кур'єри зможуть приймати оплати, повідомило Мінцифри.
Візуалізація: Мінцифри

"Під час війни підтримка бізнесу є одним із найважливіших завдань держави. Вже два роки як ВРУ дала можливість підприємцям використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій замість звичайних касових апаратів. Це зручно та економно, адже не потрібно купувати дорогі касові апарати та регулярно їх обслуговувати. Замість них — програма на комп'ютері або застосунок у смартфоні", — зазначили у відомстві.

Програмний реєстратор розрахункових операцій набагато оперативніший за апаратні. У Мінцифри навели приклад, коли  бізнес працює як служба доставки, і налічує безліч кур’єрів, яким потрібні портативні касові апарати, тепер можуть використовувати смартфони для прийому оплат. 

Після кожної успішної розрахункової операції до державної податкової служби надходить інформація про суму покупки, перелік товару, тип податку та його розміри, найменування юрособи або ФОП, ПІБ касира, ідентифікатор чека, дату, час операції, версію протоколу.

Зручний застосунок та ПЗ від державної податкової служби допоможе бізнесу дотримуватися вимог податкового законодавства, а покупців — захистити від втрати чеків, переконані розробники. 

Завантажити програмне забезпечення від Державної податкової служби України можна для iOS, Android, Windows та вебверсію за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ