Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новинський привіз "десант" УПЦ МП на зустріч з Патріархом Варфоломієм

23 червня делегація Української Православної Церкви Московського Патріархату на чолі з митрополитом Одеським і Ізмаїльським Агафангелом прибула на запрошення Архієпископа Константинополя, Нового Риму і Вселенського Патріарха Варфоломія в Стамбул на офіційну аудієнцію. Про це повідомив Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

До складу делегації увійшли постійні члени Священного Синоду Української Православної Церкви Московського Патріархату митрополити: Донецький і Маріупольський Іларіон, Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, Бориспільський і Броварський Антоній; а також заступник голови ВЗЦЗ УПЦ МП протоієрей Миколай Данилевич та інші.

Також на зустрічі присутній головний спонсор УПЦ МП Вадим Новинський.

Перед початком зустрічі, як зазначається у повідомленні, члени делегації відвідали Собор Святої Софії, де помолилися про мир в нашій країні. Потім делегація прибула на Фанар (район Стамбула), де розташована офіційна резиденція Вселенського Патріарха.

Тут в патріаршому храмі святого Георгія Побідоносця митрополити УПЦ МП вклонилися місцевим святиням – чудотворним іконам і мощам трьох святителів і звершили молитву про мир в Україні.

Перед початком зустрічі Патріарх Варфоломій прочитав молитву і члени делегації приступили до переговорів. Константинопольський Патріарх привітав делегацію УПЦ МП і представив своїх помічників на цій зустрічі: митрополита Пергамського Іоанна, митрополита Гальського Еммануїла, митрополита Смирнського Варфоломія, а також інших співробітників Патріархії.

Митрополит Агафангел, як глава делегації УПЦ МП, сердечно привітав Патріарха Варфоломія, передав найкращі побажання від Предстоятеля УПЦ МП Онуфрія та “подякував за теплу зустріч і можливість обговорити важливі, нагальні питання в справах Української Православної Церкви (Московського Патріархату – ред.)”.

Далі переговори продовжилися за зачиненими дверима.

Раніше народний депутат Дмитро Тимчук у себе на сторінці у Facebookповідомив, що для для перельоту ієрархів спеціально найняли чартер.

“І за доброю традицією вояж адептів “руського міра” від українського екзархатуРПЦ до Вселенського Патріарха фінансує відомий «патріот України» Вадим Новинський“, – написав він.

Необхідність вояжу високих духовних чинів УПЦ МП на Фанар, за його словами, обумовлена зривом планів російського агресора щодо недопущення отримання Томосу про автокефалію Української Православної Церкви.

“У Кремлі і керівництві РПЦ починають розуміти дипломатичну незворотність процесу, в результаті чого, в даний час йде перегляд подальшої стратегії з протидії створенню та становленню Української Помісної Православної Церкви, включаючи і радикальний сценарій, про тонкощі яких група ІС повідомлялараніше“, – пише Тимчук.

“Особливий інтерес в даній історії представляє організаційний момент. А саме, виникає питання: представники українського екзархату РПЦ і цього разу будуть пробиватися на зустріч у супроводі «дипкорпусу» країни агресора, як це сталося під час грудневого вояжу митрополита Антонія, протоієрея Миколая (Данилевича) і народного депутата Новинського? Тоді, нагадаємо, «делегацію» зустрічав і супроводжував заступник генерального консула РФ в Стамбулі Дмитро Євдокимов”, – резюмував нардеп.

Релігійна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ