Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Новий ватажок терористів заявив про причетність України до ліквідації Захарченка

Виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапезников заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

За його словами, затримані "в результаті допиту підтвердили причетність української сторони до злочину", повідомляє Медуза з посиланням на РИА "Новости".

Пізніше "радник глави ДНР" Олександр Казаков заявив, що вбивство Захарченка організували Сили спеціальних операцій України.

"Скоріш за все, ми зможемо найближчим часом назвати керівника групи і куратора-офіцера з цієї структури", - зазначив він.

Разом з тим, "розвідка" так званої "ДНР" заявила, що українська армія готує наступ, імовірно, на 14 вересня.

На сайті "оперативного командування "ДНР"" йдеться, що розвідкою виявлено розгортання ударного угруповання українських військ на Маріупольському напрямку під прикриттям проведення навчань "Шторм-2018".

Водночас у штабі Об'єднаних сил спростували цю інформацію.

"З нашого боку ніяких рухів немає. Українські військовослужбовці перебувають на своїх позиціях. Спостерігачі ОБСЄ продовжують свою роботу. Також триває робота з відновлення об'єктів зруйнованої інфраструктури", - повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" начальник прес-центру штабу Об'єднаних сил В'ячеслав Петровський.

Він додав, що бойовики продовжують порушувати "шкільне перемир'я". Так, з початку доби суботи зафіксовано 6 обстрілів.

31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка внаслідок вибуху у центрі Донецька. Згодом у "ДНР" заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков.

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка.

У Росії також підтвердили загибель Захарченка, при цьому у його вбивстві звинуватили Україну. Президент РФ Володимир Путін висловив співчуттяу зв'язку з убивством ватажка бойовиків ОРДО.

У міністерстві закордонних справ України заявили, що швидка реакція МЗС Росії щодо вбивства ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка виказує російські спроби прикрити маріонеток, яких підтримує Кремль.

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ