Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обама хоче самотужки взятися за проблему зброї

Президент Барак Обама сказав, що почне діяти односторонньо, щоб дати раду з проблемою вогнепальної зброї в США, - BBC.

У своєму першому в 2016 році щотижневому зверненні пан Обама розповів, що зустрінеться з генеральним прокурором Лореттою Лінч, щоб обговорити свої можливі дії.

Президент сказав, що застосує свою виконавчу владу, оскільки Конгрес не зміг вирішити цю проблему.

Аналітики прогнозують спротив з боку активістів, які цікавляться зброєю, і республіканців.

Проте пан Обама сказав американцям, що він отримав надто багато листів від батьків, учителів і дітей та не може сидіти, склавши руки.

"Ми знаємо, що зупинити кожен акт насильства неможливо, - сказав він. - Але що, як ми спробуємо зупинити хоча б один з них? Що, якби Конгрес зробив щось, бодай що-небудь, аби захистити наших дітей від стрілянини?"

Він зізнався, що коли йому не вдалося отримати підтримку Конгресу для своїх законів про зброю, в яких закладено "здоровий глузд", це стало його найбільшим розчаруванням за час президентства.

Кореспондентка ВВС у Вашингтоні Лаура Бікер каже, що президент може скористатися своєю виконавчою владою в кількох сферах, зокрема для того, щоб посилити особисту перевірку покупців, які отримують зброю від гуртових постачальників.

Проте йому слід очікувати жорсткої протидії своїм планам, додає наша кореспондентка.

Національна стрілецька організація вже запустила серію відеороликів, спрямованих проти активістів, які хочуть більше контролю над зброєю.

Тим часом у Техасі новий закон про "відкрите носіння" дозволить техасцям отримувати дозволи носити пістолети в кобурі на поясі, відкрито демонструючи те, що вони озброєні.

Минулого місяця високопосадовець з техаської поліції застеріг президента, що спроба обеззброїти американців може вилитися в революцію.

Попри те, що від вогнепальних поранень гине багато людей, попередні спроби запровадити суворіший контроль над зброєю провалювалися.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ