Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обама офіційно підтримав Гілларі Клінтон

Президент США Барак Обама підтримав Хілларі Клінтон у боротьбі за посаду американського лідера, - BBC Україна.

"Я з нею, я натхнений й мені не терпиться почати передвиборну кампанію разом з Гілларі", - йдеться в оприлюдненому в четвер відеозверненні чинного американського президента.

"Для мене - радість і честь, що ми з президентом Обамою після багатьох років лютої конкуренції стали справжніми друзями", - відповіла на це пані Клінтон.

За підсумками нещодавніх праймеріз Демократичної партії в Нью-Джерсі Гілларі Клінтон набрала достатню кількість голосів делегатів партійного з'їзду, щоб стати першою в історії жінкою-кандидатом однієї з двох основних партій на посаду президента США.

Її головний суперник - сенатор Берні Сандерс - втратив навіть теоретичні шанси наздогнати Гілларі Клінтон за кількістю голосів делегатів.

У середу Обама висловив надію на те, що Берні Сандерс найближчим часом визнає поразку, що дозволить відновити єдність у Демократичної партії.

Очікувалося, що фінал у передвиборній гонитві демократів настане після переговорів Барака Обами з Берні Сандерсом, якого з цього приводу запросили у Білий дім у четвер.

Однак пан Сандерс не виправдав очікувань прихильників Гілларі Клінтон - поспілкувавшись з президентом, він вийшов на галявину Білого дому й повідомив журналістам, що наступного тижня візьме участь у фінальних праймеріз демократів у Вашингтоні (округ Колумбія).

Разом з тим, як зазначили коментатори, виступ Берні Сандерса можна витлумачити як оголошення про швидкий вихід з боротьби: він пообіцяв зробити все можливе, щоб республіканець Дональд Трамп не став президентом, а також заявив про готовність співпрацювати з Гілларі Клінтон в боротьбі проти кандидата від Республіканської партії.

"Я розмовляв у вівторок увечері з держсекретарем і привітав її з дуже гарною передвиборчою кампанією. Чекаю зустрічі з нею найближчим часом, щоб зрозуміти, як ми можемо працювати разом, щоб перемогти Дональда Трампа і сформувати уряд, який представлятиме всіх нас, а не тільки один відсоток населення", - сказав сенатор.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ