Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Об’єднання роботодавців України і Львівщини зокрема підтримують Указ Президента „Про розвиток соціального діалогу в Україні”

Діалог влади з бізнесом і інші подібні діалоги об’єднання роботодавців називають профанацією, вони виступають за соціальний діалог, який є втіленням також і соціальної відповідальності. Він повинен проходити не тільки на рівні держави, а й у колективах кожного дня і захищати при цьому громадські інтереси. Ці та інші питання обговорили сьогодні, 1 березня,  на дводенному семінарі на тему „Соціальний діалог в Україні: практичні шляхи реалізації Указу Президента України „Про розвиток соціального діалогу в Україні”.
Перший заступник голови Федерації роботодавців України Володимир Грищенко також розповів про стан переговорного процесу щодо укладення Генеральної угоди на 2006-2009 роки і про позицію ФРУ щодо конфліктної ситуації, яка склалася в процесі колективного трудового спору між всеукраїнськими профспілками і профоб’єднаннями та Кабінетом Міністрів України.
 «Переговорний процес з укладення нової Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України та об’єднаннями роботодавців, профоб’єднаннями, профспілками і т.п. розпочався 14 листопада. За весь час існування та укладення Генеральних угод нинішній процес переговорів найбільш складніший. В угоді є чимало норм, які призведуть до втручання у підприємницьку діяльність, можуть викликати економічні деформації», — зауважив Володимир Грищенко.
 На сьогодні відбулося 51 засідання робочих груп і сім засідань спільної робочої комісії. За їх результатами розглянуто понад 250 зобов’язань до проекту Угоди, майже 30% з них на сьогодні віднесено до розбіжностей, за якими Сторони протягом трьох місяців не досягли компромісу.
 До погоджених у редакції, яка є компромісною для сторін Угоди, станом на 17 лютого 2006 року увійшло 177 пунктів проекту. Значною перешкодою, за словами Володимира Грищенка, у здійсненні переговорного процесу став колективний трудовий спір між всеукраїнськими профспілками і профоб’єднаннями та Кабінетом Міністрів України, який розпочався за ініціативою профспілок водночас із переговорним процесом з укладення нової Генеральної угоди — у листопаді 2005 року. Основними причинами спору стали звинувачення профспілками Кабінету Міністрів України в ухиленні від проведення соціального діалогу в процесі законодавчого визначення державних соціальних стандартів і гарантій; не врахуванні пропозицій профспілок при підготовці проекту Державного бюджету України на 2006 рік і внесення до Верховної Ради проекту Державного бюджету, сформованого на базі штучно знижених і фактично сфальсифікованих розмірів державних соціальних стандартів і гарантій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ