Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Об’єднавчий собор не передбачає існування церкви Московського патріархату" - експерт

Незабаром в Україні планується Об’єднавчий собор, на якому мають проголосити утворення єдиної Української православної церкви. Раніше УПЦ МЦ офіційно заявила, що її представники не братимуть участі в соборі.
Володимир Цибулько.

Український політолог Володимир Цибулько в ексклюзивному коментарі Гал-інфо, висловився про можливі наслідки собору для церкви Московського патріархату.

«Утворення Єдиної православної церкви не передбачає існування паралельної церкви Московського патріархату. Додаткової структури для УПЦ МП не буде. Об'єднавчий собор означає розширення Вселенської церкви. А на полі, де діє Вселесенська церква може діяти лише РПЦ, а не УПЦ МП, яка не має в світі жодного свого приходу. Вона лише філіал Московської церкви. Тобто логічно, що після собору УПЦ МП мають перейменувати себе в Російську православну церкву.

Щодо можливих конфліктів у суспільстві, то релігійні війни вже є. Християнство в першу чергу смирення та згода, пошук ціннісних речей, які здатні людей об'єднувати, а не роз'єднювати. Той хто робить ставку на консервацію російської релігійної присутності в Україні, програє».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ