Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обіцяну зміну реєстрації місця проживання через ДІЯ так і не запустили

Гучну обіцянку команди Зеленського запустити з 1 грудня зміну реєстрації місця проживання через ДІЯ так і не виконали.

Як повідомив вчора, 1 грудня, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, три дні тому запустили лише бета-тест декларування місця проживання та зняття з місця проживання на порталі Дія по всій Україні.

"Вже маємо 3500 охочих протестувати послугу в онлайні.

Тепер не потрібно буде йти в ЦНАП із купою папірців або власником житла, щоб зареєструвати місце проживання. До того ж чоловікам не потрібно відвідувати військкомат — лише підтвердити згоду онлайн. Послугу можна буде отримати онлайн лише за 1 робочий день.

Раніше вона була доступна тільки в 7 містах, а зараз масштабується майже на всю країну. Для жителів Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона ця послуга буде доступна трохи згодом", - зокрема зазначив Федоров.

Водночас народний депутат України, голова підкомітету парламентського комітету з питань державної влади Віталій Безгін (фракція "Слуга народу") на своїй Facebook-сторінці, вчора прозвітував про успішний запуск сервісу для всіх українців.

"Відсьогодні українцям не потрібні штамп про прописку та паперова довідка про місце реєстрації до ID-картки! А змінити місце реєстрації можна за 10 хвилин у Дії", - повідомив Безгін.

Можливо, членам команди Володимира Зеленського варто краще налагодити комунікацію між собою, щоб не вводити в оману українців?
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ