Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Обласна влада підтримала ВАТ «Львівгаз»

Львівська облдержадміністрація та Львівська облрада підтримали вимоги працівників ВАТ «Львівгаз», з якими сьогодні газовики пікетували Львівську облраду, Львівську облдержадміністрацію, Львівську обласну прокуратуру та УБОЗ УМВС у Львівській області.
Про це «Гал-info» розповів начальник АСУ ВАТ «Львівгаз» Леонід Іванов. За словами Іванова, до мітингувальників вийшли заступник голови ЛОР Микола Горинь та заступник голови ЛОДА Тарас Федак, які висловили розуміння та повністю підтримали позицію газовиків. «Федак та Горинь поставилися з розумінням до наших вимог і погодилися, що необхідно піднімати зарплати, що необхідно затвердити економічно обґрунтовані тарифи, а також те, що не можна віддавати іноземним компаніям газотранспортні системи області. Ще вони сказали, що в них немає до нашої роботи жодних претензій, і погоджуються на те, що в НАК «Нафтогаз» не було жодних підстав розривати з нами з 1 січня 2007 року угоду про обслуговування мереж – нами не було здійснено жодних махінацій, не було претензій до професійного рівня наших працівників і ми не створили жодної аварійної ситуації», – сказав Іванов.
Горинь пообіцяв, що в порядок денний сесії облради, що відбудеться 26 грудня буде включено питання вирішення ситуації довкола ВАТ «Львівгаз». «Горинь сказав, що на сесії вирішать, що робити далі, як і куди звертатися по допомогу на державному рівні. Так, можна звернутися до Президента, до Уряду і до Верховної Ради», – сказав Іванов.
Пікетування Львівської облради, Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної прокуратури та УБОЗ УМВС у Львівській області розпочалося о 10.00 та закінчилось о 11.15. У мітингах взяло участь близько 500 осіб: близько 300 під ЛОР та ЛОДА та по 100 осіб під  Львівською обласною прокуратурою та УБОЗ УМВС у Львівській області.
Працівники вимагали:
„1. не чинити силовий тиск на ВАТ «Львівгаз» і, тим самим, не заважати нам виконувати  головне завдання – забезпечення споживачів області природним газом;
2. не забирати у ВАТ «Львівгаз» газорозподільні мережі і не заганяти фінансовими махінаціями наше підприємство у банкрутство;
3. затвердити економічно обґрунтовані тарифи на транспортування та постачання газу – основні статті доходу нашого підприємства, – які б дозволили підняти середню зарплату нашим працівникам, що станом на 1 грудня становить 900 грн на місяць”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ