Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обласні обранці затвердили Стратегію розвитку освіти Львівщини до 2027 року

При розробленні Стратегії велику увагу приділили реформі освітньої галузі на державному рівні. ЇЇ головна мета – нова висока якість освіти від початкової школи до закладів вищої освіти.
Олег Паска

Основою освітньої реформи є затверджена концепція «Нової української школи» на 2017-2029 роки.

Стратегія розрахована на 7 років (до 2027 року) та відповідає циклу стратегування регіонального розвитку. Місія Стратегії – розвиток потенціалу громадян Львівщини як визначальної передумови сталого соціально-економічного розвитку регіону та посилення його позицій як освітнього хабу.

«Стратегія розвитку освіти важлива, аби у нас було глобальне бачення тих процесів, які відбуваються. Серйозну увагу треба приділити змісту навчання і перепідготовці педагогів, від яких залежить головне – якість освіти. З освіти починається все. Якщо ми зможемо розвивати освіту, то і інші галузі теж будуть розвиватись», - зазначив під час сесії директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Окрім того, очільник департаменту наголосив, що під час створення Стратегії використовувався також масив статистичних матеріалів департаменту освіти і науки Львівської ОДА, Державного комітету статистики України, Головного управління статистики у Львівській області та Інституту освітньої аналітики МОН України.

Найбільша перевага Стратегії в тому, що освіта тут показана у її взаємовідносинах і взаємозалежностях з іншими секторами суспільного і економічного життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ