Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обласний геріатричний пансіонат під лупою робочої групи: розслідують випадок незаконного виселення

Фото - ЛОР
Фото - ЛОР
Фото - ЛОР
Фото - ЛОР
Фото - ЛОР
Фото - ЛОР
Фото - ЛОР
Фото - ЛОР
1/4
Сьогодні, 2 листопада, Львівський обласний геріатричний пансіонат відвідала робоча група обласної ради, яку створили через звернення колишнього підопічного закладу, який поскаржився на незаконне виселення з пансіонату.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці ЛОР, до складу групи увійшли депутати обласної ради, представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини, представники управління майном спільної власності ЛОР та департаменту соціального захисту ЛОВА.

Вони оглянули приміщення, перевірили умови, в яких проживають підопічні. Також подивилися кімнату заявника, ознайомилися з документами його справи та вислухали аргументи колишнього підопічного та керівництва пансіонату.

Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Львівській області Тарас Подвірний розповів, що предметом сьогоднішньої зустрічі був розгляд конкретної скарги.

«Ми переглянули особову справу пана Юрія, відповідні документи на підставі яких йому припинили надавати послуги у пансіонаті, вивчили їх, відтак проаналізуємо і до 7 листопада знову зберемося на засідання нашої комісії, де будуть, сподіваюся, ухвалені відповідні рішення. Сьогодні нам важливо було безпосередньо на місці побачити, в яких умовах він живе, як спілкується з іншими мешканцями, чи є факти неналежної поведінки цього мешканця пансіонату», - зазначив Тарас Подвірний.

Як розповіла керівниця геріатричного пансіонату Етері Пасека, пан Юрій систематично порушував правила внутрішнього розпорядку, створював нездоровий клімат в колективі.

«У стані алкогольного сп’яніння він міг нападати на працівників і підопічних, використовує ненормативну лексику, тому переживаючи за безпеку інших підопічних нам довелося з ним попрощатися. Крім того, у нас є відповідні рішення та висновки щодо його спроможності та стану здоров`я, які не надають йому підстав отримувати послуги закладу», - розповіла Етері Пасека.

Заступник директора департаменту соціального захисту ОВА Тетяна Крут зауважила, що у Геріатричному пансіонаті мають перш за все перебувати одинокі люди, які потребують догляду.

«Маємо розуміти, що установи комунальної власності, що фінансуються з обласного бюджету, не можуть вирішувати питання людей, які здатні адаптуватися в соціумі. Утримання однієї особи у пансіонаті становить приблизно 14 тисяч гривень в місяць. Це величезні кошти. Ми маємо надавати допомогу людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, одиноким, за станом здоров’я. Тут мають перебувати люди, які потребують стаціонарного догляду», - наголосила Тетяна Крут.

Голова робочої групи, заступник начальника управління майном спільної власності Ігор Титла зазначив, що комісія перевіряє факти щодо неналежної поведінки громадянина-заявника, зіставляє зі свідченнями інших підопічних, а також вивчаємо правомірність виселення з пансіонату скаржника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ