Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Облрада розширила список отримувачів одноразової адресної грошової допомоги

30 вересня депутати Львівської обласної ради голосуванням внесли зміни до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Своїм рішенням депутати надали право на отримання адресної грошової допомоги до Дня Незалежності дітям репресованих осіб, які народилися у місцях позбавлення волі, на засланні, висланні, за умови, що така особа з-поміж потерпілих від репресій була включена до відповідних списків та отримувала аналогічну адресну допомогу у 2020 році.

Для отримання такої допомоги особа повинна надати:

  • довідку або інші документи про реабілітацію, які до 5 травня 2018 року були видані таким особам органами прокуратури, судами, іншими державними органами, штатними комісіями з питань поновлення прав реабілітованих,
  • свідоцтво про народження особи, з-поміж потерпілих від політичних репресій, або інший документ про реабілітацію, які до 5 травня 2018 року були видані одному з батьків.

Раніше пропозиції щодо внесення запропонованих змін розглянули та подали на розгляд сесії постійні комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій, а також з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

«Не всі особи, яким належить така допомога досі її отримували, оскільки у них не було документів. Внесені депутатами  зміни до обласної програми дадуть можливість отримати одноразову адресну допомогу усім потерпілим від репресій особам», – запевнив голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської обласної ради Микола Іщук

Також депутати доручили профільному департаментові враховуючи внесені правки розробити зміни до показників обласного бюджету на 2021 рік та забезпечити виконання програми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ