Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Обмін «зношених доларів»: до Ради викликали керівництво НБУ

Національний банк провів минулого тижня ряд «розʼяснюючих» зустрічей з банківськими установами та обмінниками
фото з сайту Мінфін

Проблема комісії банків та обмінних пунктів при прийомі нібито "зношених" доларових купюр досі не вирішена. Фінансовий комітет Ради знову заслухає керівництво НБУ.

Про це в телеграмі повідомив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Національний банк провів минулого тижня ряд «розʼяснюючих» зустрічей з банківськими установами та обмінниками. Перші результати у зміні поведінки банків вже видно.

Водночас, скарги на дії обмінників продовжують надходити. Абсолютно не вирішена проблема чорних обмінників, що працюють «під кришею» деяких правоохоронців.

«Вочевидь прийнятих Нацбанком заходів недостатньо, а люди чекають від нього вирішення проблеми, а не демонстрації процесу. Зрозуміло, що мова йде про протидію черговій схемі протиправних тіньових заробітків на людях у війну, яку негайно слід припинити. Дав доручення підготувати заслуховування Нацбанку та правоохоронців на окремому Комітеті ВР з питань фінансів», - зазначив Данило Гетманцев.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ