Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обсервація завершилась: Зеленський зустрівся з евакуйованими у Нових Санжарах

Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України
1/2
Президент України Володимир Зеленський приїхав до санаторію "Нові Санжари" на Полтавщині, де сьогодні завершується термін обсервації евакуйованих з Китайської Народної Республіки українців, та подякував всім, хто перебував там два тижні.

Президент закликав також якийсь час не їхати з України, передає УНН.

“Бажаю вам здоров’я. Я вам вдячний, що ви витримали ці два тижні — ви молодці. Я вдячний взагалі всім”, — сказав Президент.

Він висловив вдячність також всій групі швидкого реагування, Нацгвардії, МВС, голові ОДА та МОЗ України і особисто колишньому міністру Зоряні Скалецькій, всім місцевим лікарям та ДПСУ, що проводить наразі посилену перевірку на кордоні.

“Я в цілому дуже радий, що тут не було жодного випадку коронавірусу. Він усюди, він у світі, не тільки в Китаї, на жаль, він і в Європі. Ми розуміємо, що такий вірус є і в Європі... У нас є зафіксований випадок, ви знаєте, у людей, які приїхали з Італії. Але все буде нормально, вони забезпечені всіма лікарняними умовами. Але я б хотів, поки тут присутні журналісти, і ви, які повернулись, — побудьте трішки в Україні. Це дуже важливо. Мені здається, зараз той час, коли можна займатись туризмом всередині нашої країни, тому що навіть у порівнянні з уже дуже багатьма країнами Європи у нас найменша кількість цих випадків, і ми це контролюємо”, — сказав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський відвідав медичний центр Національної гвардії України ʺНові Санжариʺ в Полтавській області, де завершилася обсервація евакуйованих з китайського міста Ухань українців та іноземних громадян.

За період меднагляду у жодної людини, що прибула з Китаю, не було виявлено захворювання на коронавірус, тому всі вони можуть повертатися до звичайного життя.

Глава держави зустрівся з громадянами на майданчику перед корпусом, у якому вони перебували. Володимир Зеленський побажав усім присутнім здоров'я та привітав їх із тим, що всі вони завершують обсервацію з добрим самопочуттям. Він подякував евакуйованим за терпіння й те, що вони мужньо витримали карантин і всі події, що були з ним пов'язані.

Володимир Зеленський також подякував лікарям, працівникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національній гвардії, МВС, голові Полтавської обласної державної адміністрації, а також Міністерству охорони здоров’я. ʺМолодці, справді добре попрацювалиʺ, – сказав Президент.

рім того, Глава держави висловив подяку екіпажу літака, який здійснював евакуацію громадян з Китаю й теж був направлений на обсервацію.

Володимир Зеленський у спілкуванні з журналістами на території медцентру відзначив, що раніше Україні не доводилося стикатися з необхідністю евакуації своїх громадян з інших країн через епідемію. Але всі відомства працювали злагоджено і впоралися з ситуацією.

ʺВсі дуже швидко об’єдналися – ДСНС, МВС, від нас – обласна державна адміністрація. Не все було добре в інших правоохоронних органів, які повинні були працюватиʺ, – зауважив Володимир Зеленський.

ʺВи знаєте, що було штучне блокування. На жаль, цю інформацію Нацгвардія отримала пізніше, ніж це все було заплановано. Значить, хтось недопрацювавʺ, – додав Президент.

Глава держави також запевнив, що люди, які госпіталізовані у Чернівцях з підозрою на коронавірус, забезпечені необхідними умовами.

Через поширення вірусу у світі Президент закликав українців здійснювати менше закордонних візитів та зосередитися на внутрішньому туризмі.

ʺУ порівнянні з багатьма країнами Європи у нас найменша кількість цих випадків, і ми це контролюємо. У нас прекрасна країна, у нас багато місць, де можна нормально відпочити, доки ця історія завершитьсяʺ, – зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 20 лютого до Нових Санжар привезли евакуйованих з Уханя українців для двотижневої обсервації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ