Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Обсяги виробництва підприємств Укроборонпрому зросли на 6,2 млрд грн

За 11 місяців поточного року підприємства Концерну виробили на 23% більше продукції, ніж за аналогічний період минулого року. У грошовому еквіваленті зростання становить майже 6,2 млрд грн.

Як повідомили в пресслужбі Укроборонпрому, у січні–листопаді найкращий результат продемонстрував напрямок високоточної зброї та боєприпасів – загальні обсяги виробництва на підприємствах цього кластеру зросли на 46%. На другому місці – сфера авіабудівництва та авіаремонту. Вона покращила свій тогорічний результат на 40%. Підприємства, які виробляють радари та спецприлади, перевищили результат 11 місяців 2020 року на 10%.

За січень–листопад підприємства Концерну виготовили, модернізували та відремонтували 3151 одиницю озброєння та військової техніки: танки, бронетранспортери, літаки, вертольоти, РЛС тощо.

За 11 місяців  від підприємств-спецекспортерів надійшло на 28% більше коштів (+119,4 млн дол.), ніж за аналогічний період минулого року. Іноземним замовникам відвантажено продукції на 442,8 млн дол., що на 13% покращило торішній показник.

За звітний період укладено експортних контрактів майже на 748,7 млн дол., а це на 50% краще за результат 11 місяців 2020 року.

Водночас завдяки торгам у системі Prozorro підтверджена економія, яку підприємства Концерну досягли з початку року за результатами завершених торгів, що перевищило 675 млн грн, а реалізація непрофільного та надлишкового майна на Prozorro.Sales принесла 98,4 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ