Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Очільник Львівської облради подякував луганським педагогам

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зустрівся з луганськими педагогам, які протягом двох тижнів навчатимуть школярів Галичини. Зустріч з відбулася сьогодні, 21 жовтня, у день приїзду вчителів. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

«Ідея обміну педагогами виникла у нас ще влітку,  – зазначив  Олександр Ганущин. -  Ми розумуємо, що чим більше ми доведемо тутешнім жителям сходу, що Україна єдина, тим менше буде у хлопців роботи зі зброєю в руках.  Як результат, сьогодні ми гостинно приймаємо 25 освітян Луганщини, а Луганщина приймає наших вчителів. Такий самий обмін вчителями і в Тернопільській області».

Всього на Західну Україну прибуло півсотні вчителів з Луганської області. З них 25 педагогів вчитимуть школярів Львівщини – це будуть і міські, і сільські школи. Ще 25 – викладатимуть дітям на Тернопільщині.

В свою чергу уже 23 жовтня півсотні освітян Галичини вирушають у двотижневу поїздку на схід, де також вчитимуть місцевих школярів.

На зустрічі очільник облради подякував усім педагогам Луганщини та Львівщини, які зголосилися на таку співпрацю.

Зазначимо, ця акція проводиться в рамках Угоди про співробітництво за проектом «Змінимо країну разом».

Додамо, раніше в межах культурного обміну Львівщину з гастролями відвідали артисти Луганської філармонії. А цими днями актори Луганського драмтеатру показують галичанам вистави «МакленГрас» М. Куліша та «За двома зайцями» М. Рильського.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ