Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Одержувачам субсидій не будуть нараховувати пільги з оплати житлокомпослуг

Кабінет міністрів України скасував нарахування пільг на комунальні послуги громадянам, які отримують субсидію. Про це повідомила прес-служба уряду.

«Громадянам, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг і звертаються за субсидією, пропонується не нараховувати відповідні пільги на період отримання субсидії. Зазначене не призведе до зменшення рівня соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на оплату послуг і обсяг обов'язкового платежу за послуги залежить тільки від доходів сім'ї», – йдеться в постанові №319.

Інформація про одержувачів субсидій буде подаватися підприємствами-виробниками/виконавцями житлово-комунальних послуг і вноситися в Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.

Згідно з новими правилами, субсидія призначатиметься також і на послуги з управління будинком. Крім того, право на отримання пільг продовжується з нинішніх 6 місяців до 12 місяців, а за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидій внаслідок ощадливого споживання енергоресурсів буде повертатися до державного бюджету.

«З метою стимулювання громадян до економного споживання послуг пропонується частину невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб. метрів природного газу або в еквіваленті 150 кВт/год електричної енергії (у разі використання даних джерел енергії для індивідуального опалення) зараховувати в рахунок оплати послуг, в тому числі обов'язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди», – йдеться в документі.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ