Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Одеські активісти перекрили в'їзд до Придністров'я

Близько 30 активістів одеського молодіжного крила батальйону "Азов", а також "Автомайдану, "Ради громадської безпеки" і "Союзу придністровців України" проводять попереджувальне пікетування пункту пропуску "Кучургани" Південного оперативного управління Держприкордонслужби України.

Про акцію на знак підтримки "блокади Криму", яку розпочали кримські татари, поінформував голова "Союзу придністровців України" Олег Вощевський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прибули, щоб продемонструвати солідарність з кримськотатарським народом, представників якого переслідує російська влада в окупованому Криму, а також на знак підтримки українців, що проживають у Придністров'ї. Бо репресії йдуть не лише в Криму, а й у самопроголошеному Придністров'ї, де ФСБ переслідує тих, хто підтримує незалежну Україну", - зазначив Вощевський.

За його словами, "ми також демонструємо підтримку українським прикордонникам, що протидіють спробам переміщати через кордон контрабандні алкогольні напої, сигарети та інші товари, на чому наживаються придністровські можновладці, яких всіляко підтримує Росія".

Вощевський додав, що з боку Молдови синхронно проходить акція пікетування пункту пропуску "Бендери".

Учасники пікетування тримають у руках плакати з гаслами "Свободу кримським татарам, свободу українцям Придністров'я!", "Крим - це Україна", "Припиніть політичні переслідування!" та інші. Причому частина активістів зупиняє вантажні фури, цікавлячись наявністю підакцизних товарів. Водіям роздають листівки. Однак легкові автомобілі проїжджають без затримок.

Ситуацію поряд із пропускним пунктом "Кучургани" контролюють працівники Одеського облУВС та Держприкордонслужби України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ