Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Одеського даішника, що назвав українську «телячою мовою», запропонували відправити на стажування до Львова

Співробітники міліції є державними службовцями, і, згідно із Законом про держслужбу, зобов'язані висловлюватися і вести діловодство винятково українською мовою. Тому за подібні висловлювання будь-який держслужбовець однозначно повинен понести покарання. Про це заявив народний депутат, член Колегії партії Християнсько-Демократичний Союз Олег Новіков, коментуючи інцидент із одеським даішником, який нешанобливо висловився відносно української мови.

"Цей приклад "сплив" завдяки випадковому відео. У той же час усім відомо, наскільки "культурними" можуть бути українські даішники в усіх регіонах країни", - сказав Новіков.  "  Для виховння варто цього даішника відправити на стажування на рік, наприклад, до Львівської області. Взагалі організовувати подібні "обміни" між областями, думаю, буде корисно", - запропонував депутат.

Також Новіков підкреслив, що робота держслужбовців фінансується з кишені платників податків, тому співробітники ДАІ зобов'язані не лише досконало знати українську мову, але і культурно, детально відповідати на будь-які питання, які їм адресуються. 

"Хамства з боку представників держави в принципі не має бути. Ця проблема актуальна і напередодні Євро-2012. Усій країні буде соромно, якщо іноземні уболівальники, спортсмени, туристи нариватимуться на "хамів у погонах", що займаються поборами на дорогах", - додав депутат, повідомляє Право вибору.

Нагадаємо, в інтернет потрапило відео, на якому зафіксовано, як одеський інспектор ДАІ відверто продемонстрував неповагу до державної мови. Відео було зняте 22 січня 2011 року, передає ТСН. Видно, як інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець (номер посвідчення ОД0148) на питання водія, задане українською мовою, заявив: "Нє понімаю тєлячью мову".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ