Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Одіозні депутати пропонують дозволити виступати у Раді російською мовою

Депутати Максим Бужанський ("Слуга народу") і Олег Волошин (ОПЗЖ) подали проєкт закону про зміни до регламенту парламенту для "захисту російської мови".

Документ опублікований на сайті Верховної Ради за номером 3084, передає Прямий.

Бужанському і Волошину не подобається, що в регламенті Верховної Ради мовою роботи встановлено державну.

“Тобто, в регламенті Верховної Ради України не реалізовані конституційні гарантії і норми про вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України” - написано в пояснювальній записці.

Бужанський і Волошин заявляють, що “російськомовні громадяни, серед яких і нардепи, мають такі ж права, як і україномовні, і платять податки”.

Нагадаємо, у січні комітет гуманітарної та інформаційної політики під головуванням депутата "Слуги народу" Олександра Ткаченка схвалив законопроєкт "Про медіа", запропонований владною командою.

"Пройшла і антиукраїнська норма про фактично повернення проросійських гастролерів на екрани українського телебачення та на концертні майданчики країни. Законопроєкт скасовує норму про передік осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Нова норма, про яку я вже повідомляв на початку тижня, фактично дає можливість всім акторам, співакам, блогерам з держави-агресора безперешкодно потрапляти на українське телебачення. Ба більше, ця норма більше не забороняє цим особам приїжджати до України", - зазначив політолог Андрій Смолій.

До того депутат партії "Слуга народу" Олексій Устенко заявив, що Росія напала на Україну через законопроєкт про мову.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада 278 голосами ухвалила законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ