Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Одного із членів Меджлісу звинуватили в екстремізмі після допиту в Сімферополі

Сьогодні після допиту в окупованому Сімферополі члена Меджлісу Алі Хамзіна звинуватили в організації діяльності Меджлісу, який в Росії заборонили, сьогодні ж відбудеться суд щодо нього. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, передає УНН.

"Сьогодні після допиту, члену Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзіну в Бахчисарайському РВВС за участю співробітників центру "Е" (головне управління з протидії екстремізму МВС РФ – ред.) звинуватили в порушенні ч 1. ст 20.28 КОАП РФ "Організація діяльності суспільного або релігійного об'єднання, щодо якого прийнято рішення про призупинення його діяльності". У найближчу годину має відбутися суд", - написав він.

26 вересня заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов повідомив, що членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також деяких делегатів Курултаю кримськотатарського народу в терміновому порядку викликають на опитування в центр з протидії екстремізму на вул. Декабристів в окупованому Сімферополі.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості”.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ