Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Один із постраждалих від вибуху в Будинку профспілок зі Львова виїхав на лікування до Польщі

15-річний Назар Держило, постраждалий від вибуху в Будинку профспілок у Києві, продовжить лікування у Військовому госпіталі м. Вроцлав у Польщі. Уночі, 9 лютого, він разом з батьками та медиками на реанімобілі у супроводі народних депутатів перетнув державний кордон України. Про це повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

Як повідомив народний депутат України, свободівець Юрій Михальчишин, такий супровід реанімобіля до пункту пропуску організували з міркувань безпеки, адже існувала реальна загроза арешту Назара Держила.

Юрій Михальчишин розповів, що львівські медики поінформували про свого пацієнта польських колег.

Військовий госпіталь м. Вроцлава погодився надати йому безоплатну медичну допомогу.

Водночас існувала реальна загроза арешту Назара Держила, тож львівські свободівці спільно з Юрієм Михальчишином супроводили реанімобіль до кордону.

«Львівські медики зробили справжній подвиг. Вони на власний страх і ризик домоглися, аби хлопець отримав кваліфіковану допомогу за кордоном, вони зробили усе можливе, аби не допустити арешту постраждалих від вибуху в Будинку профспілок. Думаю, що найбільшим подарунком для них стане одужання Назара. Як відомо, внаслідок вибуху хлопець втратив ліве око, однак шанси врятувати праве – дуже високі. В нього також діагностовано відкриту черепно-мозкову травму та перелом виличної кістки. У Польщі на постраждалого чекає кілька операцій, що їх проведуть місцеві щелепно-лицеві та нейрохірурги. Як запевняють лікарі, Військовий госпіталь Вроцлава входить до переліку найкращих клінік Європи. Тож будемо вірити у повне одужання Назара», - розповів Юрій Михальчишин.

Нагадаємо, що внаслідок вибуху в Будинку профспілок 6 лютого, постраждало двоє львів’ян – 21-річний Роман Дзвінський та 15-річний Назар Держило.

Додамо, що раніше народний депутат Олександр Бригинець на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук написав, що Назар 6 лютого, о 7.00 приїхав до Києва – втік з дому нікого не попередивши, а о 9.00 постраждав від вибуху.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ