Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Офіційно скликали саміт ЄС: що відомо

Президент Європейської ради Шарль Мішель офіційно скликав саміт ЄС на 30-31 травня. У центрі уваги - Україна та вплив розв'язаної рф війни, у тому числі пошук шляхів для українського експорту продовольства на тлі блокади рф портів.
Шарль Мішель

Про це інформує УНН із посиланням на лист-запрошення голови Євроради Мішеля.

"Ми збираємось на спеціальне засідання Європейської ради 30-31 травня, щоб продовжити наші обговорення щодо України, енергетики, продовольчої безпеки та оборони. (...) Ми розглянемо ситуацію в Україні на нашому першому робочому засіданні, і Президент Зеленський приєднається до нас із відеозв'язку на початку цієї дискусії", - йдеться в документі.

Як вказав голова Євроради, одним із найнагальніших завдань блоку є допомога українській державі разом із міжнародними партнерами у задоволенні її потреб у ліквідності. "Ми також обговоримо, як найкраще організувати нашу підтримку відновлення України, оскільки відновлення країни потребуватиме великих глобальних зусиль", - зазначив Мішель.

Він підкреслив: Україна демонструє неймовірну мужність та гідність перед лицем російської агресії та звірств. "З самого першого дня ми непохитні у нашій гуманітарній, фінансовій, військовій та політичній підтримці українського народу та його керівництва. Ми продовжимо чинити тиск на росію. Наша єдність завжди була нашим найсильнішим активом. Це залишається нашим керівним принципом", - наголосив голова Євроради.

Він також вказав, що військова агресія росії є ризиком серйозних наслідків для глобальної продовольчої безпеки. Ціни на продовольство підскочили, і у багатьох частинах світу стикаються із серйозним ризиком голоду та дестабілізації.

"На зустрічі ми обговоримо конкретні способи допомогти Україні експортувати свою сільськогосподарську продукцію з використанням інфраструктури ЄС. Ми також побачимо, як краще координувати багатосторонні ініціативи щодо цього", - зазначив Мішель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ