Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Офіційно: у Львові об'єднують два національні університети

Сьогодні уряд ухвалив ще одне рішення, яке спрямоване на зміни у мережі закладів вищої освіти. Про це повідомив міністр освіти України Оксен Лісовий.

Як зазначив Лісовий, Львівський національний університет природокористування буде реорганізовано через приєднання до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького.

"Цим рішенням ми обʼєднуємо ресурси двох закладів і посилюємо спроможність новоствореного альянсу. Очікується, що буде створено конкурентоспроможний агротехнологічний університет на базі двох локацій: Львова і Дублян.

Нагадаю, що півтора року тому, під час моєї першої зустрічі зі спілкою ректорів, я просив присутніх тоді керівників закладів вищої освіти бути ініціативними у темі укрупнення університетів.

Сьогодні це питання залишається актуальним. Я закликаю ректорів виходити з конкретними пропозиціями і брати активну участь у створенні нової, ефективної мережі закладів вищої освіти. 

Будемо відвертими: мережа університетів, яка функціонує сьогодні, — неактуальна. Упродовж останніх десятиліть кількість випускників шкіл суттєво зменшується і продовжує зменшуватися. 

Зараз ми завершуємо роботу над аналітичним звітом щодо кількості вступників, але вже можемо сказати, що ці цифри досить жорсткі. 

Місцями ми буквально фінансуємо стіни закладів і пам’ять про їхні попередні досягнення, а не розвиток якості освіти в них тут і зараз.

Успіх змін залежить від відповідальності та ініціативи. Найбільш вдалими, на нашу думку, є зміни, ініційовані самим колективом. Ці рішення потрібно ухвалювати швидко", - додав Лісовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ