Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оголошено відбір для відновлення молодіжних просторів Львівщини за методикою БУР-таборів

Департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації та Львівський обласний молодіжний центр спільно з Будуємо Україну Разом (БУР) реалізовує проект щодо розвитку молодіжної інфраструктури за методикою БУР-таборів. Про це повідомили 28 січня Гал-нфо у пресслужбі ЛОДА.

Будуємо Україну Разом — волонтерська програма, яка через спільну працю, подорожі та неформальну освіту об’єднує українську молодь у мережу активних громадян. БУР виник як волонтерська акція Львівської освітньої фундації, що мала на меті відновити будинки, знищені внаслідок війни на сході України. Проте з часом акція перетворилася на рух, що формує нову генерацію відповідальних українців, які творять зміни.

БУР діє з 2014 року. Учасники руху мандрують між громадами України, підсилюючи місцеву молодь та допомагаючи створювати молодіжні простори, відновлювати інфраструктуру в парках, занедбаних будинках культури та домівок для потребуючих сімей. Такою є методика БУР-таборів. Також місія БУРу – формувати довіру, відповідальність та спроможність серед української молоді.

"БУР може тривати 1-2 дні. Формат – довільний і може відповідати можливостям місцевої команди. Зазвичай, під час одного заходу нам вдається відремонтувати одну-дві кімнати помешкання або облаштувати частину громадського простору. Після аналізу та відбору заявок представники  БУР-осередку разом з майстром завітають на ваш об’єкт, щоб оцінити масштаби та можливий об’єм робіт", - розповідають організатори.

Для того, щоб зробити БУР у своєму населеному пункті потрібно заповнити анкету за посиланням.

Зазначимо, що обов’язковим елементом БУР-табору є залучення місцевого ресурсу (бізнес, краудфандинг, приватні внески або підтримка місцевої влади). У відсотковому співвідношенні - 30% ресурсів залучають безпосередньо на місцях проведення самостійно, 70% - забезпечує команда організаторів табору.

Детальніше на FB сторінці

Додамо, що проєктом планується відновити 10 молодіжних просторів.

Контактна особа від департаменту: ВікторАторвін, тел.: 0971352766.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, молодь Львова запрошують пройти безкоштовний навчальний курс "Три кроки до роботи".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ