Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оголосили імена лауреатів премії Лесі Українки

Комітет з присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва на своєму засіданні, що відбулося в Держкомтелерадіо, визначив лауреатів за 2018 рік, - інформує ЛітАкцент.

У номінації ʺЛітературні твори для дітей та юнацтваʺ з 43 висунутих на здобуття премії робітперемогу здобув дитячий письменник Іван Андрусяк за книги для малят ʺЗайчикова книжечкаʺ та ʺТретій снігʺ (видавець – ТОВ ʺФонтан Казокʺ).

У номінації ʺХудожнє оформлення книжок для дітей та юнацтваʺ лауреатом премії став Михайло Александров за художнє оформлення книги Сергія ТовстенкаʺРемонт Летючих Чудесʺ  (видавець – ТОВ ʺВидавництво ʺГлоуберрі Буксʺ). Всього за премію в цій номінації змагалося 13 робіт.

У номінації ʺТеатральні вистави для дітей та юнацтваʺ перемогла вистава  ʺКороль Левʺ Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського. (Режисер-постановник – Артур Прокоп’єв). У цій номінації за премію змагалося шість театральних колективів.

У номінації  ʺКінотвори для дітей та юнацтваʺ більшістю голосів Комітет проголосував за присудження премії  анімаційному фільму Андрія Щербака ʺПричиннаʺ (кінокомпанія ʺМаГіКа-фільмʺ).

ЛітАкцент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ