Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Округ №115: кого відправить в парламент Сихів?

115-ий округ охоплює найбільший за площею та населенням мікрорайон Сихів, а також частину Личаківського району та місто Винники. Чинний нардеп від цього округу Дмитро Добродомов цього разу вирішив не балотуватися по мажоритарці, а йти в списках "Громадянської позиції".

Зараз за депутатський мандат бореться 10 претендентів, про кожного з яких ми вам коротко розкажемо.

1. Наталя Піпа – членикиня «Української Галицької Партії», балотується під брендом «Голосу», з яким перші об’єдналися напередодні виборів. Є засновницею ГО «Кращий Сихів» і розпочинала саме як активістка, зокрема екоактивістка. Має економічну освіту, в минулому – пластунка.

2. Володимир Квурт – самовисуванець, хоч і близький до БПП та УДАРу. Заручився підтримкою Дмитра Добродомова та Петра Порошенка. Володимир Квурт є мером міста Винники та вважається головним претендетом на посаду міського голови на наступних мерських виборах. Веде власну передачу на радіо «Львівська хвиля».

3. Юрій Михальчишин – самовисуванець, колишній член ВО «Свобода», про що часто нагадує останнім часом. Зараз Михальчишина активно підтримують націоналістичні партії. Після Майдану Михальчишин, покинувши «Свободу», пішов працювати в аналітичний центр СБУ. Зараз є офіцером групи комплектування окремого загону спеціального призначення "Азов". Відомий своїми радикальними висловлюваннями. Один з лідерів виборчих перегонів по округу.

4. Андрій Москаленко – «Самопоміч», заступник міського голови Садового з питань розвитку. Москаленко відповідає за блоки культури, туризму, зокрема діловий туризм, охорону історичного середовища та інформаційні технології. Вважається претендентом на посаду мера Львова від партії «Самопоміч».

5. Андрій Зібран – самовисуванець. Маловідомий кандидат, є головою Львівської парторганізації партії з гучною назвою «Народні герої». Зібран -  директор ТзОВ «Львівська вода», «Карпатська вода» та «Смак життя компані», що займаються оптовою торгівлею напоями. Відзначився нещодавнім симфонічним концертом у своєму окрузі, що насмішив багатьох користувачів соцмереж.  

6. Михайло Хміль – самовисуванець. Чинний нардеп Верховної Ради від партії «Народний фронт». Балотувався по списках під номером 42. У 2012 році на парламентських виборах переміг на цьому ж окрузі як кандидат від «Батьківщини».

7. Богдан Рабешко – «Батьківщина». Ребешко – директор ТзОВ «Західна Україна», яким раніше керував Віталій Цимбалюк, син Михайла Цибалюка, який був губернатором Львівської та Тернопільської областей при Януковичу.

8. Катерина Шубка – «Слуга народу». Адвакатка, юристка, партнер в адвокатському об‘єднання «Вест Партнерс». Є юристом будівельної компанії «Ріел», яка пов’язана з численними скандалами щодо незаконних забудов у місті. Шубка запам’яталася великою кількість безмістовних білбордів зі словами «Буде шубка».

9. Назар Янкович – «Патріот». Наймолодший кандидат на окрузі. У політиці вперше.

10. Руслан Секела – самовисуванець. Є керівником кількох громадських організацій. Чотири рази намагався потрапити до парламенту: від Української народної партії, Народного руху України, самовисуванцем та від БПП. За інформацією ЗМІ, був прихильником проросійської політикині Наталії Королевської.

Пригадаємо історію перемог на окрузі №115.

У 1998 році переміг заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Роман Шмідт.

У 2002 депутатом став скандальний Тарас Чорновіл, який від табору Ющенка переметнувся до його опонента Януковича.

У 2012 на окрузі переміг вже згаданий Михайло Хміль.

У 2014 переможцем став Дмитро Добродомов, який попереднього разу програв Хмелю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ