Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Окружний суд Києва вилучив зі складу Львівської МТГ села Рясне-Руське та Підрясне

Селам Рясне-Руське та Підрясне, які стали частиною Львівської міської громади після територіальної реформи, дозволили вийти з її складу. Окружний суд Києва скасував рішення Кабміну про приєднання цих сіл до Львова.

"Суд вирішив визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 № 718-р „Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Львівської області“ в частині включення Рясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області до складу Львівської ОТГ з адміністративним центром у м. Львів", - йдеться в рішенні суду.

Суд дійшов до висновку, що Рясна-Руська сільська рада від самого початку була проти об'єднання з Львівською МТГ. Але урядовим рішенням її все ж включили до складу. На думку судді, це не співвідноситься з принципом добровільності, який, за визначенням, вимагає активної або мовчазної згоди. Це порушує права жителів Рясне-Руського і Підрясного, відтак в урядовому рішенні є ознаки порушення закону.

Водночас заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач у фейсбуці так прокоментував це рішення суду:

"Насамперед це рішення першої інстанції, воно ще не набуло законної сили. Міську раду до процесу не залучили, хоча відповідне клопотання було. І ми тепер однозначно маємо підстави оскаржувати це рішення, тому що були порушені права вже львівської громади, яка в законний спосіб була створена. 

Львів продовжує виконувати свої повноваженні і зобов’язання. З юридичного погляду, Рясне-руська сільська рада як юридична особа ліквідована і припинила своє існування, тому тільки Львів і львівська громада має можливості надавати там послуги людям адміністративні, освітні та всі інші. Іншого варіанту немає". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ