Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оксен Лісовий відвідав один з львівських центрів національно-патріотичного виховання

Міністр освіти і науки хоче масштабувати ідею львівських центрів національно-патріотичного виховання на всю Україну. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.
Фото: ЛМР

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий відвідав один з львівських центрів національно-патріотичного виховання, щоб зрозуміти його принцип роботи та масштабувати цей досвід на всю країну.

На базі міських шкіл Львівської громади працює 7 центрів національно-патріотичного виховання, де учні старших класів отримують фахові знання із військової справи та домедичної допомоги. Міністр освіти і науки має на меті масштабувати досвід Львова на всю Україну, щоб якомога більше дітей отримувати якісні знання в межах предмету «Захист України».

«Коли я прийшов до міністерства, одразу розумів важливість таких знань для школярів. В силу свого військового досвіду я вважаю, що це в перш чергу потрібно для розвитку психологічної, моральної стійкості дітей і виховання свідомих громадян.

Ваша діяльність – це один з трьох дуже успішних кейсів в Україні в напрямку національно-патріотичного виховання, тому цікаво розуміти, як це працює у Львові, щоб запустити процес по інших регіонах країни.

Дякую вам за цей проєкт, за ваше лідерство, за те, що експериментуєте. Ми використаємо вашу практику і масштабуємо на всю країну», – наголосив Оксен Лісовий.

Як зазначає начальник управління освіти Львова Андрій Закалюк, центри національно-патріотичного виховання у Львові – це якісна альтернатива викладання предмету «Захист України». Тут викладають домедичну і тактичну підготовку, вміння поводитись зі зброєю, стрільбу, навчають правил поводження з вибуховими пристроями та навіть керувати дронів. Не кожна школа має добру інфраструктуру чи хорошого інструктора для цього предмету, а в центрах національно-патріотичного виховання є найкраща матеріальна база і відмінні фахівці.

Нагадаємо, цього року планується відкриття ще 6 таких центрів, щоб повністю закрити потребу в таких установах в межах Львівської громади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ