Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Окупанти планують підзаробити на розпродажі крадених санаторіїв у Криму

Російський уряд Криму ухвалив рішення про проведення в 2016 році приватизації низки об'єктів півострова, серед яких три санаторії на південному березі - «Дюльбер», «Ай-Петрі» і «Місхор».

Таке розпорядження прийнято 12 жовтня на засіданні "Радміну Криму".

Зараз три санаторії мають статус «державних унітарних підприємств (ГУП) Республіки Крим». Згідно з документом, вартість «Ай-Петрі» становила, за даними на 1 січня 2015 року, майже 105 млн рублів, «Місхора» - 107 млн ​​рублів, ціна «Дюльбер» не вказана.

ГУП було створено після січня 2015 року. Передбачуваний термін приватизації - I-II квартали.

«Переліки майна Республіки Крим, приватизація якого планується в 2016 році, будуть доповнюватися з урахуванням результатів роботи щодо оптимізації структури державної власності Республіки Крим. Виходячи з оцінки прогнозованої вартості пропонованих до приватизації об'єктів в 2016 році, очікується надходження до бюджету Республіки Крим від приватизації в розмірі не менше як 100 млн рублів», - йдеться в т. зв. документі.

Санаторій «Ай-Петрі» розташований на 5,7 гектара, клінічний санаторій «Місхор» займає 3 гектара в Ялті, в п. Кореїз. Входили в ДП «Ялта курорт» ЗАТ «Укпрофздравниця».

За даними МЗС України, після анексії Криму Росією понад 400 українських підприємств незаконно націоналізовані, в Криму незаконно використовуються надра України, захоплені 18 газових родовищ.

Заступник прокурора АРК при Генпрокуратурі України Назар Холодницький повідомляв, що через незаконну «націоналізацію» підприємств в анексованому Криму Україні завдано збитків на суму понад 50 мільярдів гривень.

Крим. Реалії

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ