Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти намагалися не пустити міжнародних спостерігачів до Ясинуватої

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі, прикриваючи свої підступні плани, не припиняють перешкоджати роботі міжнародних спостерігачів на тимчасово окупованій території, - інформують у прес-центрі ООС.

За даними звіту СММ ОБСЕ, який опубліковано 23.01.2019 року, зафіксовані обмеження свободи пересування, під час виконання Мандата Місії. Так, на блокпості поблизу Ясинуватої (на північному сході від Донецька) озброєний окупант збройних формувань РФ в черговий раз відмовив патрулю Місії у проїзді.

Бойовик пояснив свою відмову тим, що йому необхідно отримати попередній дозвіл від своїх командирів. Через деякий час перебування на блокпості та після втручання ватажків російсько-окупаційних військ патрулю Місії все ж таки дозволили проїхати за маршрутом патрулювання.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими зневажливі дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ, які бойовики прикривають "наказами від керівництва" чи "питаннями безпеки". Такі дії свідчать про те, що керівництво окупантів приховує свою недолугу та підступну діяльність, цинічно нехтуючи Мінськими домовленостями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ