Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти відкрито залякують міжнародних спостерігачів

Українська сторона СЦКК повідомляє: зневага бойовиків збройних формувань Російської Федерації на Донбасі по відношенню до Мандату СММ ОБСЄ останнім часом переходить всі розумні межі.

Так, за даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 21.01.2019 року, 20 січня при здійсненні контрольного польоту БПЛА над районами Луганської області тимчасово непідконтрольними владі України неподалік від селища Софіївка члени патруля Місії втратили з ним зв’язок.

Перебуваючи на місця запуску БПЛА, спостерігачі ОБСЄ зафіксували прибуття вантажівки з номерними знаками військового типу на борту якої знаходилися два озброєних найманця збройних формувань Російської Федерації. Один із чоловіків вийшов з вантажівки та повідомив спостерігачам про те, що згідно з вказівками, отриманими від його командирів, якщо хтось із членів російсько-окупаційних військ побачить у польоті БПЛА СММ, квадрокоптер буде збитий. Після таких погроз патруль залишив зазначений район.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЄ. Відверте залякування бойовиками міжнародних спостерігачів свідчить про те, що їхньому керівництву є що приховувати, тому вони цинічно перешкоджають моніторинговим заходам членів патруля Місії, нехтують Мінськими домовленостями та свідомо провокують загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ