Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Окупанти залишили під арештом кримського татарина у справі "26 лютого"

Одному із заарештованих у Криму у справі "26 лютого" Алі Асанову продовжили запобіжний захід - утримання під вартою ще на два місяці. Про це повідомила прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу.

"Відбулося чергове судове засідання над Асановим Алі Ахмедовичем у справі "26 лютого". Суд залишив запобіжний захід без зміни, тобто продовження арешту ще на два місяці до 15 серпня", - йдеться у повідомленні.

У Меджлісі нагадали, що Асанов був затриманий 15 квітня 2015 року за участь у мітингу 26 лютого 2014 року і перебуває під арештом у СІЗО Сімферополя понад два місяці. У заарештованого четверо неповнолітніх дітей, молодшому з яких немає й місяця. Крім того, на його утриманні - батько-інвалід.

Як повідомляв Укрінформ, у справі "26 лютого" окупаційна влада затримала чотирьох кримських татар, двоє з яких відпущені. Асанова, заарештованого у середині квітня, звинувачують в участі у масових безпорядках. Йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.

У січні 2015 року за підозрою в "організації та участі у масових безпорядках" затриманий і міститься під арештом у сімферопольському СІЗО заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту відбувся багатотисячний мітинг, на якому прихильники Меджлісу кримськотатарського народу виступали за неподільну Україну. Їм протистояли прихильники "Русского единства". Внаслідок зіткнень загинули дві особи і постраждали 30 людей.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ