Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Олег Панькевич розповів американським студентам про місцеве самоврядування в Україні

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич зустрівся із студентами політології Університету св. Томи штату Вашингтон (США), які прибули до нашого міста на запрошення Українського Католицького Університету, повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Олег Панькевич привітав американських студентів на Львівщині і побажав їм приємного та корисного перебування у нашому краї. Він також наголосив на тому, що ми дуже зацікавлені у налагодженні контактів між країнами. Потім голова Львівської обласної ради відповів на запитання студентів та їхніх викладачів, які стосувалися розвитку місцевого самоврядування в Україні, особливостей нашої області та ін.

Голова облради зазначив, що місцеве самоврядування в Україні перебуває на стадії становлення, багато років в Україні йде мова про реформу місцевого самоврядування. На думку Олега Панькевича, місцеве самоврядування в Україні потребує свого розвитку і покращення, зокрема в частині конкретизації функцій і законодавчо гарантованих повноважень. Сьогодні в Україні є проблеми з місцевим самоврядуванням і з впливом громади на суспільні процеси.

«Львівщина завжди вирізнялася високою національною свідомістю. Наша область відіграла важливу роль у 90-х роках, на стадії руйнування Радянського Союзу. Національна ідея, яка тут є, яка завжди була і, маємо надію, буде тим об'єднавчим фактором для інших областей України. Сьогодні в Україні є велика проблема в тім, що Українська центральна влада, на жаль, орієнтується не на національні принципи, а зорієнтована на політику сусідньої держави», – додав голова облради.

Довідка:

Делегація студентів політології університету св. Томи штату Вашингтон (США) перебуває у Львові 9 – 15 січня на запрошення Українського католицького університету.

У Львівській обласній раді американським студентам провели екскурсію сесійною залою, ознайомили з діяльністю обласної ради, її депутатських комісій.

Начальник відділу зовнішніх зв’язків та промоції регіону Львівської обласної ради Тарас Возняк і виконавчий директор Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Сергій Купчак прочитали для студентів ознайомлювальні лекції про структуру влади в Україні, структуру виконавчих та самоврядних влад в Україні; про роль обласних, районних, міських та селищних рад у системі влади в Україні.

В УКУ стало традицією підтримувати високі академічні стандарти і традиції міжнародного студентського обміну, щороку приймаючи в гості студентів та викладачів з університетів багатьох країн світі. Цьогоріч двадцятеро американських студентів політології мають можливість отримувати знання не лише із загальних гуманітарних дисциплін, а й ознайомитися з політичним, економічним і культурним життям нашого міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ