Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олександр Ганущин бере участь у V Європейському конгресі місцевого самоврядування в Кракові

Олександр Ганущин бере участь у V Європейському конгресі місцевого самоврядування в Кракові, - прес-служба Львівської обласної ради.

Впродовж 8-9 квітня у Кракові відбувається V Європейський конгрес місцевого самоврядування.

Також розпочався навчальний візит представників самоврядних органів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської і Рівненської областей до Польщі, організований вже другий рік поспіль в межах Програми Польща-Білорусь-Україна у співпраці з Асоціацією «Єврорегіон Карпати-Україна». На представників делегації впродовж цих днів чекає насичена програма, присвячена демонстрації кращих практик реалізації польськими самоврядними органами проектів за кошти ЄС.

Учора під час панельної дискусії "Інструменти фінансування транскордонного співробітництва" всі учасники, а це представники Польщі, Угорщини, України, Іспанії, Норвегії, Боснії та Герцеговини, погодилися, що в час планування європейської фінансової перспективи 2021-2027 р.р. потрібно спільно боротися за збільшення бюджетів програм транскордонної співпраці.

«Ми отримали меседж керівника Спільного Технічного Секретаріату Програми Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна Арона Сокача щодо можливості включення Львівської області у територію дії Програми після 2020 року – це найбільша наша радість та заклик для рішучих дій для влади регіону. Сподіваємося, що очільники міністерств підтримають цю ініціативу», - зазначила виконавча директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин.

В свою чергу голова обласної ради зауважив, що Львівщина має всі підстави в наступній європейській перспективі бути також повноцінним учасником таких програм транскордонного співробітництва: Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна, Румунія-Україна, а також  Дунайської стратегії.

"Вірю, ми отримаємо підтримку з боку профільних міністерств, відтак органи місцевого самоврядування, неурядові організації зі Львівщини у найближчому майбутньому матимуть ще один інструмент і додаткове вікно можливостей реалізовувати спільні транскордонні проекти з партнерами з інших країн Європи», – наголосив Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ