Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олександр Ганущин прокоментував відкриття рейсу "Мукачево-Кошице"

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин прокоментував відкриття рейсу "Мукачево-Кошице".
Олександр Ганущин, фото ЛОР.

Як зазначив Ганущин, Кабінет Міністрів України та Міністерство інфраструктури України запізнюються з відповіддю у вигляді «Інтерсіті» за напрямком «Київ -Львів -Мукачево».

"Шкода, бо мова власне не про господарсько-економічні показники Укрзалізниці. Мова про державну політику у відношенні до одного з найбільш віддалених від столиці регіонів. Який Угорщина вже з‘єднала через «Мукачево -Будапешт» і до того ж проклала євроколію. І ось зараз крок до з‘єднання зі Словаччиною.

Які кроки робить на сьогодні українська державна влада? Один авіарейс на тиждень на Ужгород. Старт з ремонтом багатостраждальної Н09? 

Цього мало, дуже мало!

Невже в українських реаліях 2018 і 2019 з відомою сучасною політикою Угорщини щодо Закарпаття, немає політичної волі українського уряду змусити державну компанію вирішити питання швидкого залізничного сполучення Закарпаття і Києва? Невже лише економіка визначатиме напрямки вкладень/кредитів/напрямків руху державного оператора залізничних перевезень? Тоді нам ніколи не побачити євроколію до Львова, не кажучи про «Львів -Чернівці» і далі на В напрямку Бухаресту... завжди перемагатимуть інші, окупніші проекти!

Читаємо «Основні аспекти стратегії розвитку Укрзалізниці на 2017 -2021 роки» з сайту УЗ. Там жоднісінького натяку про порушене питання! Зате великий розділ «Державна підтримка». 

І коли мова про цю підтримку, то власне уряд мав би вимагати від оператора одного з найбільших дежавних активів і безпосередніх кроків на зміцнення держави!", - зокрема зазначив Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ