Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олександр Ганущин розповів про децентралізацію Львівщини на Раді регіонального розвитку

Олександр Ганущин на Раді регіонального розвитку Львівщини
Олександр Ганущин на Раді регіонального розвитку Львівщини
1/3
У своєму виступі голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зосередився на можливостях, котрими може скористатися Львівщина в умовах курсу держави на завершення децентралізації, - інформує прес-служба ЛОР.

Очільник облради торкнувся теми децентралізації, бо, за його словами, ця тема чи не найбільше стосується місцевого самоврядування.

"Переважна більшість в залі представників місцевої влади готові до перспективи у вигляді нової сітки територіального устрою. Мова про повсюдність територіальних громад з 2020 року. Але ми, представники місцевого самоврядування, маємо готуватися і до завершення адміністративної реформи. На останньому зібранні Ради регіонального розвитку в Києві восени 2018 року ми почули від Президента і від очільників уряду дорожню карту.

ЇЇ результат – кардинальна зміна повноважень другого рівня, фактичний демонтаж із передачею в ОТГ функцій районів. Але також результатом має бути і передача повноважень обласних адміністрацій виконкому обласної ради. Ми на двох з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою абсолютно в робочому режимі обговорюємо цей шлях, переважна більшість працівників середньої ланки теж про це знає. Але ми також знаємо і про те, що для завершення передачі повноважень від виконавчих органів обласного і районного рівня місцевому самоврядуванню недостатнім є лише крок у вигляді закону про новий адміністративно-територіальний устрій. Потрібен розв’язок питання змін до Конституції, які остаточно закріплять зміни у відносинах влади, на які, маю розрахунок, здатен лише нинішній парламент. І тут, власне, мова не про Львівщину, саме в нас, переконаний, за будь-якого сценарію відносини між гілками влади складатимуться добре. Але в інший спосіб – якісних змін за рахунок процесів децентралізації на другому і третьому рівні чекати не доводиться", - сказав Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ