Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олександр Потій: Нам необхідно створити в Україні архітектуру довіри

Для збільшення ринку надання електронних довірчих послуг самої лише безпеки таких послуг недостатньо. На цьому наголосив Заступник Голови Держспецзв’язку Олександр Потій під час виступу на відкритті Сьомого міжнародного «PKI Forum UA 2020» 7 жовтня, передають у пресслужбі Держспецзв’язку.

«Безпека електронних довірчих послуг – це не достатня характеристика для того, щоб цей ринок запрацював більш широко. Україна має побудувати власну архітектури довіри», - сказав він.

За словами Олександра Потія, сьогодні недостатньо обмежитися лише побудовою технологічних рішень надання електронних довірчих послуг.

«Якщо казати про єдиний довірчий цифровий ринок, то самої лише безпеки буде недостатньо. Ринок електронних довірчих послуг базується на безпеці і довірі. І це сьогодні глобальніше поняття, яке включає і розробку метрик довіри, відповідних гарантій різного рівня - правових, соціальних, технологічних тощо, а також формування інститутів доказової сили довіри. В цих аспектах треба ще багато працювати», - додав він.

Він навів приклад, коли в стародавні часи сторони скріплювали угоди рукостиканням.

«І цього було достатньо: сторони таким чином висловлювали довіру одна одній. Сьогодні ці рукостискання переходять на новий, більш технологічний рівень. Тому давайте будемо довірчим угодам так само висловлювати довіру електронним підписом», - сказав Олександр Потій.

Заступник Голови Держспецзв’язку зазначив також, що сьогодні український ринок цифрових послуг і електронних довірчих послуг вже є інституціональним.

«Інституціоналізація – це важливий крок зрілості будь-якої організаційно-технічної системи. Тому можемо впевнено говорити, що Україна за рівнем надання електронних довірчих послуг піднялася на один щабель в розвитку галузі», - зазначив Олександр Потій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ