Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олександр Шевченко: "Консолідоване рішення депутатів зберегло стадіон "Торпедо"

Після тривалих дискусій депутати Львівської міської ради врешті дійшли згоди і проголосували за ухвалу про викуп стадіону «Торпедо».
Олександр Шевченко

Безсумнівно, таке рішення депутатського корпусу позитивно вплине на розвиток футболу та сприятиме відродженню славних традицій цього спортивного об'єкту..

Федерація футболу Львівської області в особі її очільника Олександра Шевченка з самого початку підтримувала цю надважливу ініціативу депутата Львівської міської ради Сергія Іваха. Про це вагоме рішення інформаційний центр ФФЛ поспілкувався з Олександром Яковичем.

– Олександре Яковичу, те, на що чекали багато тисяч львів'ян, нарешті відбулося – стадіон «Торпедо» виконуватиме свої безпосередні функції.

– Справді, це надважливе рішення для розвитку футболу не лише у Львові, а й Львівській області загалом. Насамперед дякую за консолідовану позицію депутатів Львівської міської ради, особисто Сергію Іваху і керівництву банку «Львів». Тішить, що зроблено стратегічний крок у майбутнє. І на місці стадіону «Торпедо» ми не побачимо багатоповерхівок, натомість тут знову завирує футбольне життя.

Нагадаю, що на «Торпедо» тренувалися такі відомі легенди українського футболу як Андрій Гусін, Володимир Єзерський, Іван Гецко, Юрій Вернидуб, Роман Лаба та чимало інших. Свого часу Мирон Маркевич проводив на цій арені тренування львівських «Карпат».

– Знаємо, що зараз стадіон «Торпедо» перебуває в занедбаному стані, тож наступний крок – його реконструкція?

– Плани щодо відновлення «Торпедо» великі. Втім, спершу потрібно дочекатися проведення експертної оцінки цього спортивного об'єкта та завершення всіх формальних процедур щодо передачі стадіона місту. Сподіваюся, найближчим часом нам вдасться втілити все задумане, і львів'яни проводитимуть на «Торпедо» активне дозвілля.

ДОВІДКА. Стадіон «Торпедо», що веде свою історію з 1930-го року, був у приватній власності. Згодом його передали банку «Львів» як заставу за борги по кредитах. Депутат Львівської міськради Сергій Івах вирішив повернути цю арену громаді і домовився з банком про продаж її місту за 7 мільйонів гривень. У зв'язку з цим він зареєстрував у Львівській міській раді відповідний проект ухвали, за який нарешті депутати проголосували цього тижня на сесії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ