Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Сергій Івах: Купівля стадіону «Торпедо» – це інвестиція в майбутнє наших дітей

У Львівському прес-клубі відбулась прес-конференція депутата Львівської міської ради Сергія Іваха на тему: "Збережемо і відновимо стадіон Торпедо!".

Як повідомив Сергій Івах, збереженням стадіону «Торпедо» він почав займатись близько двох років тому.

«Моя праця із збереження стадіону почалась з 2017 року, коли до мене звернулись мешканці, як живуть неподалік стадіону «Торпедо». У той час я активно займався збереженням стадіону «Сільмаш». Відтак одразу я направив депутатське звернення на ім’я міського голови Львова. У відповідь отримав інформацію, що ці об’єкти належать банку «Львів», тому я звернувся в банк, щоб вони висловили свою позицію щодо «Торпедо». Банк відповів, що вони готові продати стадіон. Тоді я знову, оскільки є лист від банку, звернувся до міського голови, щоб він провів переговори і визначив алгоритм повернення чи викупу стадіону. Точніше сказати, викупу, бо «Торпедо» ніколи не належав Львівській міській раді. Відповіді я не отримав. Через те, що ніхто з чиновників міськради не приділяв уваги вивченню цього питання, я почав це робити сам».

За словами Сергія Іваха, спочатку була озвучена цифра близько 12 млн грн, але згодом після низки зустрічей, банк знизив ціну.

«Після низки зустрічей, банк опустив ціну до 7,5 млн грн, розуміючи, що місту бракує об’єктів спортивної інфраструктури. Хоча за інформацією банку, балансова вартість стадіону складає близько 8,9 млн грн. На допомогу нам прийшла також Федерація футболу Львівської області, яка пообіцяла розміщувати рекламні банери на своїх змаганнях, щоб якось компенсувати витрати банку. Проте далі реакції від міської ради не було жодної».

Водночас, щоб привернути увагу до цієї проблеми, депутат організував прес-конференцію, на якій більшість голів фракцій задекларували свою позицію.

«Ми підписали спільне звернення до міського голови, але коли я підняв це питання в сесійній залі, то, на превеликий жаль, почув дискусію про здоровий глузд і чи це потрібно? А коли кожного року 1,5 млрд грн «закопують» в комунальні підприємства тоді про здоровий глузд взагалі ніхто не згадує? Натомість міський голова запропонував розробити ПКД і передбачити на це кошти. Як на мене, то це неприпустимо, бо неможна виділяти кошти на ПКД на об’єкти, які не належать Львівській міській раді».

Крім цього, Сергій Івах зазначив, що профспілка ринку «Торпедо», яка тепер є на вул. Кукурудзяній, подала офіційне звернення на ім’я міського голови та голів фракції ЛМР.

«У зверненні вони описали, що протестують проти того, що в сесійній залі когось звинувачують, що вони є злодіями. Щоб спростувати це, вони надали всі підставові документи з детальним описом цієї проблематики. Якщо виконавча гілка влади, депутати минулих каденцій вважають, що ринок «Торпедо» щось винен, то навіщо ви надалі голосуєте за продовження оренди земельної ділянки ринку «Торпедо»? Якщо підприємець не виконав своє зобов’язання? І зараз знову є проект ухвали на продовження оренди ринку «Торпедо», тому я б не хотів, щоб відбувалась спекуляція».

Під час прес-конференції Сергій Івах продемонстрував службову записку юридичного департаменту ЛМР, в якій зазначено, що юридичним департаментом проведено аналіз правовстановлюючих документів об’єктів на стадіон «Торпедо», з яких вбачається за можливе викупити об’єкт нерухомого майна для суспільних потреб.

« У юридичного департаменту до проекту ухвали є зауваження щодо експертної оціни майна. Справді, експертної оцінки немає, але я вважаю, що це є процедурне питання і не вбачаю з цим жодних проблем. Наше основне питання – задекларувати свою позицію в сесійній залі про готовність викупити стадіон для потреб міста. Я хотів би звернутись до депутатського корпусу: ми за три роки нашої каденції не будували жодного стадіону, концертного залу, ДНЗ, не вирішили питання транспорту, сміття. Тому зараз ми повинні показати свою принципову позицію і не піддаватись на жодні маніпуляції. Моя позиція – викупити стадіон і закріпити його за підприємством ЛКП «Спортресурс». Якщо ж сьогодні хтось говорить, що купівля стадіону – це витрати, то я вважаю, що це є виключно інвестиція в майбутнє наших дітей».

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації..

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ