Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Олександр Ябчанка запрошує на зустріч мешканців Львівської громади

Командир роти «Гонор» добровольчого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександр Ябчанка запрошує на зустріч усіх мешканців Львівської громади, які бажають дізнатися про ситуацію на фронті, про залучення до захисту своєї країни, а також про можливості підтримки Збройних Сил України, – повідомляє ЛМР.

Зустріч відбудеться 14 квітня (неділя) 2024 року, о 14:00 год у Центрі Шептицького УКУ (вул. Стрийська, 29А).

До 13 квітня діє попередня реєстрація за посиланням.

Олександр Ябчанка до 2022 року був лікарем-педіатром, експертом із питань охорони здоровʼя, громадським діячем та викладачем Українського Католицького Університету. А з початком повномасштабного вторгнення пішов на фронт. Нещодавно Олександр став командиром роти «Гонор» добровольчого батальйону «Вовки Да Вінчі» імені Дмитра Коцюбайла. На зустрічі Олександр розповість про те, чого очікувати від третього року війни, про бойові та тилові вакансії в роті «Гонор» та у батальйоні «Вовки Да Вінчі».

Учасники зустрічі дізнаються як цивільні громадяни можуть щодня долучатися до пришвидшення перемоги. А насамкінець усі охочі зможуть поставити свої питання до бойового командира та, по бажанню, долучитись до благодійного збору на наземні роботизовані комплекси, які мінімізують участь людини на полі, допомагаючи зберігати життя і здоров’я воїнів.

Інформаційна довідка

Про роту «Гонор». Рота була сформована на початку повномасштабного вторгнення ветеранами-добровольцями, представниками громадянського суспільства та учасниками патріотичного руху «Гонор», відомого в країні акціями вуличного протесту проти поліцейського свавілля та інших проявів несправедливості.

Рота успішно давала відсіч ворогу на Київщині, Чернігівщині, Донеччині та Харківщині. Рота відома активним впровадженням у роботі новітніх технологій захисту та ведення бою, що пояснює її чудові показники зі збереження життів особового складу й знищення противника та його техніки. Першим командиром роти «Гонор» був Сергій Філімонов, який зараз очолює батальйон «Вовки Да Вінчі».

Про батальйон «Вовки Да Вінчі». Добровольчий батальйон «Вовки Да Вінчі» – славетний підрозділ у складі Сухопутних Військ Збройних сил України, заснований Героєм України Дмитром Коцюбайлом на початку війни у 2014 році.

За час повномасштабного вторгнення підрозділ реформувався в окремий батальйон з чисельністю у майже 1000 військовослужбовців. З 24 лютого 2022 року «Вовки Да Вінчі» боронили нашу свободу на найгарячіших ділянках фронту, неодноразово стримуючи ворога. Бої за Київ, Сіверськ, Серебрянку, Богородичне, Соледар, Харківський контрнаступ, Вугледар, Лиман, Бахмут, дорогу життя на Бахмут, Кліщіївку, Куп'янськ, Синьківку – це лише неповний список досягнень іменитого підрозділу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ