Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

"Олімпійська писанка – 2021": стартував конкурс для дітей області

До 20 квітня талановиті діти Львівщини можуть долучитись до написання олімпійських писанок. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

На творців найкращих робіт чекають вартісні подарунки. Найяскравіші роботи потраплять у підсумковий каталог поруч з шедеврами п’яти попередніх проєктів.

Загалом за п’ять попередніх років конкурс об’єднав талановитих митців з різних куточків України, зокрема Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Закарпатської, Миколаївської областей. Діти створили близько 500 робіт, виконаних у різноманітних техніках.  Проєкт проводиться з метою популяризації спорту та фізичної культури, здорового способу життя, сприянню розвитку творчості, художньої майстерності, створення в традиційній для України техніці писанкового розпису творів з використанням олімпійської тематики, популяризації олімпійських цінностей (дружби, поваги, досконалості, чесної гри.

"Писанка є символом добра і миру. Ще із часів Стародавньої Греції під час їх проведення Олімпійських ігор оголошувалося перемир’я між всіма країнами, де були війни. Писанки на олімпійську тематику – дуже гарна площина для творчості, якою мають бути особливо зацікавлені представники галузі спорту, а не лише мистецтва. Така писанка може бути сувенірною візиткою України", – зазначає мисткиня Марія Янко.

Організовує конкурс культурно-мистецький відділ Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського за підтримки Управління молоді та спорту Львівської ОДА та громадських організацій. 

Терміни проведення конкурсу: роботи приймаються до 20 квітня 2021 р. (79007, м. Львів, вул. Костюшка, 11, каб. 310).

Детальна інформація:

Керівник проєкту – Іванна Литвинець, тел. 068-45-90-564, e-mail: [email protected]   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ