Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко отримав нагороду НОК України

Олімпійський чемпіон з фристайлу Олександр Абраменко та тренер Енвер Аблаєв отримали нагороди НОК.

«Сьогодні ми вшановуємо героя українського спорту! В далекому Пхьончхані на ХХІІІ зимових Олімпійських іграх Олександр написав нову сторінку історії. Він не лише здобув перше олімпійське «золото» у фристайлі, а й став першим Олімпійським чемпіоном серед чоловіків за часи виступів української команди Незалежної України», - саме з цих слів розпочав привітання лауреатів спортивного лютого в Олімпійському домі президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Нагадаємо, ними стали – Олімпійський чемпіон з фристайлу Олександр Абраменко та старший тренер збірної України з фристайлу, наставник спортсмена Енвер Аблаєв.

Керманич НОК наголосив, що складно передати емоції, які переповнювали, коли в олімпійському Пхьончхані він разом з нашою командою вболівав на трибунах за Олександра. «Зізнаюся, ще зранку напередодні старту було відчуття, що може бути медаль», - додав Сергій Бубка, відзначивши справжній спортивний характер та високий професіоналізм нашого спортсмена, який зміг після важкої травми не лише відновитися, а й досягти такого звершення.

«Будь-який успіх в житті людини неможливий без підтримки та віри близьких людей. Впевнений, що без такої людини як Енвер, Саші було б дуже важко досягти олімпійського тріумфу. Енвер ніколи не переставав вірити в Сашу, а найголовніше – й після отриманої травми коліна», - сказав президент НОК, вітаючи найкращого тренера місяця Енвера Аблаєва.

«Це дійсно унікальний тандем спортсмена і тренера, за яким дуже приємно спостерігати і підтримувати. Енвер – у минулому сам спортсмен, як ніхто розуміє, що треба спортсмену для досягнення високих результатів», - додав Сергій Бубка.

НОК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ