Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олімпійський вогонь передали організаторам зимових ігор

Запалений у Стародавній Олімпії олімпійський вогонь передали на урочистій церемонії організаторам зимових Олімпійських ігор у Пекіні 2022 року.
фото - Xinhua

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Xinhua.

Церемонія відбулася на стадіоні Панатінаїкос в Афінах. Президент Грецького олімпійського комітету і член МОК Спірос Капралос передав факел з вогнем китайській делегації.

Захід пройшов у присутності президентки Грецької Республіки Катеріни Сакелларопулу, глави Національного олімпійського комітету (НОК) Греції Спіроса Капралоса, спеціального представника, заступника голови оргкомітету зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року у Пекіні та віцепрезидента НОК Китаю Юй Цзайціна, інших офіційних осіб. Глядачів на церемонію не допустили у зв’язку з обмеженнями через пандемію коронавірусу.

Вогонь, запалений у понеділок в Стародавній Олімпії, на стадіон внесла факелоносець — грецька лижниця Параскеві Ладопулу, яка в наступному році візьме участь у зимовій Олімпіаді у Пекіні. Був запалений вівтар олімпійського вогню, а артистки, які виконують роль жриць, показали невеличку виставу.

З привітаннями на стадіоні виступили Капралос і Юй Цзайцін. Глава грецького НОК отримав олімпійський вогонь від виконуючої роль верховної жриці акторки Ксанті Георгіу, яка запалювала його у понеділок за допомогою параболічного дзеркала від сонячних променів на руїнах античного храму Гери у Стародавній Олімпії. Потім вогонь був переданий Юй Цзайціну.

Після закінчення церемонії на афінському стадіоні олімпійський вогонь буде доставлений спеціальним чартерним рейсом з міжнародного аеропорту Афін до Пекіна.

XXIV зимові Олімпійські ігри відбудуться у Пекіні з 4 по 20 лютого 2022 року, Паралімпійські ігри — з 4 по 13 березня. Столиця Китаю була обрана місцем проведення Олімпіади на сесії МОК у Куала-Лумпурі 31 липня 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ